Kisapepparkakan | Pepparkakspops med apelsinkrokant
20265
single,single-portfolio_page,postid-20265,ajax_leftright,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Pepparkakspops med apelsinkrokant

cake_pops_apelsin_3

Ingredienser (ca. 30 st)

8 st stora Kisahjärtan (eller ca. 28 st små Kisahjärtan)

6 st digistivekex

200g cream cheese (philadelphia eller liknande)

apelsinkrokant (vi använde Marabous apelsinkrokant, 200g)

200-400g mörk choklad

Gör så här

Börja med att mixa (eller krossa) Kisapepparkakorna och digistivekexen till smulor. Blanda smulorna i en skål.

Mixa (eller krossa) ca. 8 rutor apelsinkrokant och blanda tillsammans med smulorna.

Tillsätt osten gradvis och blanda ihop den med smulorna. Det är inte säkert att all ost behöver användas. Blanda i så mycket ost att det blir lätt att rulla degen till små bollar utan att de är för kletiga eller att de smular sönder.

Tänk på att inte göra bollarna allt för stora, ungefär som en vanlig godisklubba kan vara lagom.

När alla bollar är rullade kan ni antingen låta dem vara som de är eller sätta varje boll på en pinne (använd till exempel ett papperssugrör).

Sätt sedan in bollarna (med eller utan pinne) i frysen. Låt dem stå i frysen tills de stelnat.

Innan ni tar ut dem ur frysen är det dags att förbereda chokladen och toppingen.

Den mörka chokladen ska smältas (ju mer choklad man har desto lättare blir bollarna att doppa).

Mixa (eller krossa) återstående del av apelsinkrokanten.

Därefter är det dags att doppa de frysta bollarna i den smälta chokladen. Har ni inte en pinne att hålla i kan två skedar underlätta doppningen.

Håll i pinnen och täck så mycket som möjligt av bollen i choklad. Låt överflödig choklad rinna av och doppa sedan den chokladtäckta bollen i smulorna av apelsinkrokant.

Ställ de färdiga pepparkakspopsen i ett glas för att stelna. Var försiktig så att de inte nuddar och fastnar i varandra när de stelnar.

När de stelnat är det bara att ställa in dem i kylskåpet tills det är dags för servering. De går med fördel även att frysa in om ni vill förbereda dem långt i förväg.

Alternativ

Är ni inte superglada i mörk choklad går det lika bra att använda mjölkchoklad eller apelsinkrokant.

 

 

 

Category

Recept & inspiration